Buddha vaří
Výživa podle typologie tibetské medicíny
Klaus Herkommer a Eleonore M. Hildová
Dostupnost: skladem
Popis produktu
Úvod do výživy v souladu s typologií podle tibetské medicíny se 108 recepty na zdravá a chutná jídla.
Více informací: https://buddhavari.maitrea.cz/
Praktická kuchařka, která objasňuje všechny důležité podklady k výživě podle tibetské medicíny a nabízí recepty na lahodná a chutná jídla z celého světa.
Upozorňujeme vegetariány, že kniha obsahuje i recepty na maso.
Pomocí této kuchařky si může každý vybrat ze tří hlavních chodů: uvařit zdravou snídani, několik polévek, hodně chutných hlavních chodů i lahodné dezerty. Velmi brzy tak pochopí základní principy a zakusí na vlastním těle, jak mu správné jídlo uvádí tělo a ducha do vzájemné rovnováhy.
Kniha poslouží všem začátečníkům (i bez nutnosti předběžných znalostí) jako uvedení do problematiky:
- základů stravování podle tibetského lékařství
- analýzy podle typů konstituce
- „zdravé výživy“ (Co přesně prospívá právě vám?)
Přináší:
- recepty snídaní, polévek, hlavních jídel a dezertů pro každý typ
- 108 receptů na zdravá a chutná jídla z celého světa
- velmi podrobné seznamy potravin pro jednotlivé typy
Brožovaná, 209 stran, vydala MAITREA 2020
Klaus Herkommer a Eleonore M. Hildová
Eleonore Michaele Hildová a Klaus Herkommer se věnují od r. 1993 alternativní léčbě a po mnoho let provozují vlastní praxi celostní tibetské medicíny. V rámci jejich praxe je základem prevence i léčby výživové poradenství podle typologie. Pravidelně přednášejí a vedou semináře na téma „Moudrost tibetské medicíny“. Obsah těchto přednášek a seminářů tvoří kromě tibetské nauky o výživě a typologie také tibetská jóga, meditace a tibetská masáž. Jejich cílem je rozšíření hlubokých poznatků tradiční tibetské medicíny (sowa rigpa) na Západě. „Kéž to prospěje mnoha lidem!“