V košíku máte
0 ks za 0 Kč

V košíku máte 0 ks zboží za 0 Kč

Zpět na výpis

Pomalá dieta

Jak jíst pro potěšení, energii a zdraví

Marc David

Nahlédni dovnitř
455 Kč385 Kč
455 Kč 385 Kč

Dostupnost: skladem

Nahlédni dovnitř
ukázka
z knihy

Popis produktu

V naší moderní kultuře se soustředíme na to, abychom vtěsnali co nejvíce do co nejmenšího časového úseku. Výsledek je, že se většina lidí životem pohybuje závratným tempem, které je opakem zdravého životního stylu. Jíme rychle, za pochodu a často pod vlivem stresu, čímž nejen že odstraňujeme velkou část potěšení, které bychom mohli z jídla získat a způsobujeme si trávicí potíže, ale také tím poškozujeme svůj metabolismus. Mnozí z nás se ke konci dne cítí nevyživení, bez inspirace a bojují s nadváhou.

V Pomalé dietě Marc David ukazuje nový způsob, jak porozumět našemu vztahu k jídlu. Zaměřuje se na kvalitu a na možnosti, jak skrze potěšení z jídla proměnit a vylepšit metabolismus. Uvádí zde výsledky převratných výzkumů o biochemii těla i příběhy o úspěchu ze své vlastní praxe výživového poradce. Ukazuje nám, že jsme bytosti těla, mysli a ducha a že když se věnujeme zároveň všem těmto aspektům, jsme schopni shodit nadbytečná kila, zvýšit svou energii a posílit trávení, tak abychom se cítili oživení a plní síly.

Marc David předkládá osmitýdenní program, který čtenářům umožňuje prozkoumat jejich osobní spojení s jídlem, napomáhá jim propustit strachy, pocity viny a staré návyky, takže se mohou naučit zacházet se svým tělem důstojně a láskyplně. Odhaluje nedostatky rychle účinkujících prostředků na podporu trávení a módních diet a nabourává ustálené mýty o výživě, jako například „nadváhy se zbavíte, pokud budete méně jíst a více cvičit“. Místo toho nám vysvětluje, jak snížit hladinu kortizolu a dalších stresových hormonů a jak nastartovat metabolickou sílu skrze správné dýchání a výživové strategie, které vyživují tělo i ducha.

 

Brožovaná, 227 stran, Vydala MAITREA 2016

Marc David

Výživový poradce, který vystudoval psychologii výživy, je konzultantem korporací i neziskových organizací v oblasti výživy a holistického zdraví. Více než deset let byl vedoucím výživovým odborníkem v centru Canyon Ranch, vedl workshopy v Kripalu Center for Yoga and Health, a je autorem knihy Nourishing Wisdom. Žije ve Spojených státech, v Boulderu ve státě Colorado.