V košíku máte
0 ks za 0 Kč

V košíku máte 0 ks zboží za 0 Kč

Zpět na výpis

Anthroposofická výživa

Petra Kühneová

Anthroposofická výživa

Potraviny a jejich kvalita

275 Kč 248 Kč

Dostupnost: skladem
K dispozici jako e-book: palmknihy.cz

Popis produktu

Výživa patří k aktuálním tématům doby. Mnozí lidé stojí bezradně před nabídkou potravin. Jak se v ní orientovat? Jak posoudit potraviny a jejich kvalitu? V této knize jsou živočišné a rostlinné potraviny popsány na základě anthroposofické a racionální výživy, počínaje mlékem, masem a rybou přes obilniny, luštěniny a zeleninu až k vodě a soli. Autorka si při tom všímá kvality potravin, jejich kulturně-historického významu i pěstování a zpracování. V knize lze také vyhledávat informace k jednotlivým tématům, například které tuky jsou vhodné, co je to maniok, jak je tomu s tříslovinami v ovoci atd. Kniha čtenáři poslouží jako pomůcka na cestě k individuální a zdravé výživě.

Brožovaná, 219 stran, Vydala Maitrea 2015

Petra Kühneová

Dr. sc. agr. Petra Kühneová, narozená v roce 1953 v Berlíně, žije ve Frankfurtu n. M., je vdaná, má tři dospělé syny, je ekotrofoložka, vedoucí spolku Arbeitskreis für Ernährungsforschung e.V. (Pracovní kruh pro vědu o výživě) v Bad Vilbelu, redaktorka časopisu Ernährungsrundbrief;(Oběžník pro výživu), autorka časopiseckých článků, přednášková a lektorská činnost.

Knižní publikace: Säuglingsernährung (Výživa kojenců - 9. vyd. 2004), spoluautorka knihy Milch und Milchprodukte heute. Aspekte zur Demeter-Milch (Mléko a mléčné výrobky dnes. Aspekty k mléku Demeter - 1998), Gewürze und Kräuter (Koření a byliny - 1999), Was ernährt unsere Kinder? (Co živí naše děti? - brožura, 1999), spoluautorka knihy Ernährung und Krebs (Výživa a rakovina - 6. vyd. 2006), Getreidedrinks (Obilné nápoje - 2004), Ernährung bei degenerativen Erkrankungen (Výživa při degenerativních onemocněních - 2006).